Про кадрову політику новообраного Президента

Отже, приїхали. Вже не потрібно чекати 100 днів президентства Володимира Зеленського, щоб зрозуміти його майбутню політику і дати перші оцінки. Інавгураційна промова навіть скептиків змусила задуматися: а може, це і є наш Лі Куан Ю?) Але ні, здалося.

Перший хід Зеленського-президента – розпуск Верховної Ради 8-го скликання – можна зрозуміти і схвалити.

Другий хід Зеленського – кадрові призначення. Порошенку, Януковичу та Ющенку був потрібен певний час, щоб почати назначати своїх кумів, однокашників, масажистів. Зеленський почав це робити в перший день.

Андрій Богдан – голова АП. Якщо у вас голова АП – люстрований адвокат Коломойського, то яким би хорошим хлопцем він не був, у вас вже біда.

Шефіри, Костюки, Трофимови і т.д. Персонально про всіх них нічого не можна сказати: ні хорошого, ні поганого. Жодного дня не були у владі. Ці люди все життя займалися комерційними справами. Але їхні призначення говорять про принцип. Цей принцип – не формування команди, а розпихування найближчих друзів на теплі місця.

І вишенька на торті, генерал Хомчак – Начальник Генерального Штабу. Архітектором наших майбутніх перемог буде творець і виконавець Іловайської операції. Для Президента великим плюсом Хомчака є близькість до Дніпропетровського клану. Влітку 2014-го він не приймав жодного рішення без консультації з Корбаном, якого називав “шефом”.

У сухому залишку на ключових посадах опинились “любі друзі”, люстровані адвокати спонсора і ручний генерал.

Тож не дивуйтеся потім результатам дій цієї влади.

Чудес не буває. Месій не буває. Хочемо реальних змін – треба формувати нову еліту. З тих, хто не фокусами, а справами доказав вірність людям і країні.

Дорогу молоді!

Андрій Білецький Лідер партії «Національний Корпус», засновник полку Азов, народний депутат України

і