Про тренувальні табори для російських “добровольців”, або Навіщо українська розвідка запускає фейки

Днями українські ЗМІ з з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомили, що у так званих “Л-ДНР” розгорнули тренувальні табори в очікуванні російських “добровольців”.

“Передбачається забезпечити чергову ротацію особового складу окремих передових підрозділів за рахунок “добровольців” – громадян Росії, які мають досвід військової служби та участі у бойових діях.

У зв’язку з цим, у тилових районах російсько-окупаційних військ на окупованих територіях Донецької і Луганської областей розгорнуто пункти прийому і обладнано польові табори для підготовки “російських добровольців” під час спеціалізованих курсів за специфічними військово-облікованими спеціальностями (артилеристи, навідники-оператори бойових машин, снайпери тощо)”,-йшлося у повідомленні.

https://dn.depo.ua/…/u-l-dnr-rozgornuli-trenuvalni-tabori-v…

Варто зазначити, що інформація прес-служби ГУР МОУ щодо розгортання пунктів прийому і обладнання таборів для проведення чергової ротації бойовиків не відповідає дійсності. Пункти прийому і польові табори для підготовки “російських добровольців” на території окупованих районів Луганської і Донецької областей розгорнуті ще в період 2014-2015 років. Наразі немає потреби у розгортанні додаткових польових таборів і пунктів прийому.

Свого часу аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляв, що у 2015 році поблизу с. Бугаївка було створено навчальний військовий центр бойовиків. Координати полігону: 48°25′22»N (48.422702) довгота 38°53′60»E (38.89998). За останній рік на полігоні були проведені інженерні роботи з облаштування навчального центру. Зокрема побудовані нові КПП, вишки (48.406708, 38.882554) та нещодавно побудували цілі для стрільби з танків.

Російські куратори, які відповідають за проведення навчань і здійснюють загальне керівництво військовими підрозділами бойовиків, на момент проведення навчань розквартировані на базі профілакторію АТ “Алчевський металургійний комбінат” (48.456260, 38.905752).

https://censor.net.ua/…/vtopleniyi_tank_boyiovikv_abo_navsc…

Примітно, що прес-служба Організації з безпеки і співробітництва в Європі періодично повідомляє про проведення навчань бойовиків поблизу с.Бугаївка і концентрацію важкої бронетехніки та артилерії в цьому районі.

https://censor.net.ua/…/msya_obs_pdtverdila_nformatsyu_ukra…

Крім того, місцевими джерелами аналітичного відділу ГІ “Права справа”, постійно повідомляється про передислокацію живої сили і техніки бойовиків з міста Луганськ в район проведення навчань-полігон поблизу н. п. Круглик і с. Мирне Лутугинського району Луганської області.

30 грудня 2018 року міні-апарат БПЛА СММ в чергове зафіксував 22 танки (десять Т-72 і дванадцять Т-64) на полігоні біля селища Круглик і 19 танків (вісім T-72 й одинадцять Т-64) на полігоні неподалік від н. п. Мирне.

https://expres.online/…/sposterigachi-obse-zafiksuvali-skup…

Примітно, що інформація прес-служби ГУР МОУ про чергову ротацію особового складу передових підрозділів бойовиків за рахунок “російських добровольців” і розгортання тренувальних таборів з”явилася після заяви керівника так званого “Союзу добровольців Донбасу” Олександра Бородая щодо готовності “Союзу” надіслати на окупований Донбас як мінімум дві БТГ російських “добровольців”.

http://www.ostro.org/general/society/news/560952/…

Сама заява Бородая мала виключно медійний характер і не відповідала реальному стану речей.

Показово, що наприкінці листопада 2018 року ГУР МОУ вже повідомляло про те, що в ОРДЛО окупанти розгорнули мобільні пункти і відібрані ними люди їдуть в військові табори, але на території Ростовської області РФ, де протягом 1,5-2 місяців проходять інтенсивну військову підготовку (вогневу, тактико-спеціальну, розвідувально-диверсійну).

https://real-vin.com/novobrancev-ldnr-vyvozjat-na-obuchenie…

Утім, що ще 16.08.2016 року аналітичний відділ ГІ “Права Справа” оприлюднив інформацію, що на території Ростовської області РФ створено і функціонують вербувальні пункти і тренувальні бази, в яких бойовики самопроголошених “республік” і так звані “добровольці” проходять спеціальну підготовку.

За інформацією аналітичного відділу ГІ “Права справа”, тренувальна база розташована на території бази відпочинку “Полюс” за адресою: Ростов-на-Дону, вул. Лівобережна, 94/119. Полігон, на якому “курсанти” проходять військовий вишкіл, знаходиться поблизу села Персіановський Ростовської області.

https://censor.net.ua/…/pro_pdgotovku_drg_boyiovikv_abo_ukr…

Крім того, центри підготовки диверсійних груп бойовиків знаходяться в Пскові, Таганрозі, м. Шахти Ростовської області, селі Молькіно Краснодарського краю і в Московській області.

Аналітичний відділ ГІ “Права Справа” залишає за собою право на громадський контроль за інформаційною діяльністю прес-служби ГУР МО України.

і

About Дмитро Снєгирьов 1224 Articles
співголова ГІ "Права Справа"