USAID – проект з розвитку системи надання послуг

У Донецькій та Луганській областях USAID спільно з партнером виконавцем «Кемоніс Інтернешнл Інк» запускає проект з розвитку системи надання послуг. Він передбачає розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг, комп’ютеризацію навчальних та медичних закладів, створення належних умов для отримання адміністративних послуг для мешканців віддалених районів та окупованих територій. Про це під час робочої зустрічі з першим заступником голови Донецької облдержадміністрації Євгеном Вілінським заявила заступник директора Відділу програм з розвитку демократії та врядування Місії USAID в Україні Енн Хоппер.

Під час зустрічі Євген Вілінський розповів представникам USAID про проекти, які вже реалізовано та реалізуються у Донецькій області за підтримки обласної влади та соціальних партнерів. За його словами, зараз є потреба у чіткому аналізі актуальності створення ЦНАПів у певних об’єднаних територіальних громадах.

«Нами ведеться активна робота для спрощення отримання адмінпослуг усіма громадянами. Ваш проект може надати дуже суттєву допомогу, але перед тим ми повинні визначити як саме будуть отримувати послуги мешканці малих громад та віддалених населених пунктів. Створити ЦНАПи у кожному селі – недоцільно, тому ми пропонуємо запроваджувати механізми дистанційної роботи», – наголосив Євген Вілінський.

Впродовж діалогу учасниками зустрічі були окреслені першочергові кроки та завдання для реалізації проекту.

Прес-служба Донецької облдержадміністрації

і