Флот сьогодні опустили нижче плінтусу: битва за Азов

Те, що відбувається в Азовському морі, як на мене – провокація з метою підставити Росію під чергові санкції. Порошенко навряд чи зробив би це, не узгодивши зі Штатами. Так що Україні вчергове відведена «шляхетна» роль наживки у протистоянні Заходу і Сходу.
Росія, як і минулого разу, наживку заковтала, нові санкції будуть. Інша річ, що Путін чхати на них хотів, треба буде – введе продуктові картки, і росіяни стерплять, на те вони й росіяни.
Станом на зараз ми в дуже прикрій ситуації – через те, що наші військові не відкрили вогонь. Перепрошую за «зраду», але армію, в даному разі флот, сьогодні опустили нижче плінтусу. На сухопутному передку от всі вже давно знають, що треба робити в такій ситуації: відкривати вогонь і казати, що це була отвєтка.

Одна-єдина, чарівна і дієва санкція зветься газовий вентиль. Єдиний нормальний вихід із ситуації, що склалася – Україна має ввічливо попросити західних партнерів забезпечити українським кораблям прохід і заборонити будівництво «північного потоку».

В разі відмови або «глибокого занепокоєння» – перекрити вентиль. Європейські путінські утриманці лише таку мову і зрозуміють.

Олена Білозерська

і