на Осокорках з’явиться новий сучасний житловий масив!

Невдовзі на Осокорках з’явиться новий сучасний житловий масив!

7 листопада, відбулось чергове судове засідання, на якому вирішилася доля будівництва нового мікрорайону на столичних Осокорках.

Нагадаємо, проти затверджених міською владою планів виступили так звані активісти ГО «Екопарк», які стверджували, що спірна територія має бути віддана під ландшафтний парк та вимагали скасувати дозвіл на будівництво.

Зазначимо також, що представники цього об’єднання з усіх сил затягували розгляд ініційованої ними ж справи. Не стало виключенням й сьогоднішнє засідання. Спочатку активісти усіляко заперечували долучення до справи документів, які були подані як докази законної видачі дозволу на будівництво. Аргументи щодо того, що дозволи не пройшли погодження у відділі охорони культурної спадщини, не здалися суду переконливими через те, що спірна територія не є охоронюваною.

Зрозумівши, що поразка близько – «екопарківці» спробували затягнути справу в інший спосіб та подали клопотання тимчасово зупинити провадження, допоки немає рішення по справі про заборону будівельних робіт. Це клопотання також було судом відхилено.- пише http://stopcor.org/tyagnuli-tyagnuli-prote-ne-vityagnuli-sud-vidmoviv-aktivistam-ekoparku-dozvil-na-budivnitstvo-novogo-mikrorayonu-zakonniy/?fbclid=IwAR2zQgulRtN_MwXrc6pVz80g6_QeKiyX8b0sVkoh8fuflTVAokDcsVKN8d0

Після цієї невдалої спроби затягування процесу суд розпочав дослідження матеріалів по суті. Були проведені дебати, в яких кожна зі сторін висловила свої позиції, і судді нарешті змогли винести вердикт – будівництво законне. Тож у скасуванні дозволу активістам ГО «Екопарк» відмовлено і невдовзі на Осокорках з’явиться новий сучасний житловий масив.

і