КАДРОВИЙ КОЛАПС У БУХГАЛТЕРІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

Кадрова політика в нашому музеї – окрема дуже болісна тема. Люди звідси втікають з шаленою швидкістю, не зважаючи на неймовірні перспективи, якими так щедро на початку роботи зваблює нових співробітників керівниця музею. Через шалену плинність персоналу музей вже давно нагадує вестибюль метро. Зайшли і вийшли. Після виходу всі дуже довго переповідають знайомим і знайомим знайомих бувальщини про божевільну директорку.
Саме тому Сосновська дуже любить молодих співробітників (простіше по вухах їздити), бажано чоловіків. Ще краще не музейників (яскравий приклад колишній міліціонер, нині завідувач філії Музей історичних коштовностей О. Хардаєв). Тут більший шанс, що людина нічого не знає про бурхливий життєвий шлях гендиректорки. Та і служити такі будуть віддано: де ще таким «професіоналам» будуть платити грубі гроші? А якщо збагне куди потрапив і почне протестувати, можна легко звільнити через профнепридатність.
Особливо небезпечно працювати сьогодні в бухгалтерії НМІУ. Коли після кожної фінансової перевірки в актах фігурують цифри недостачі в 2 млн. грн., це будь-кого напружить. Так трапилось і сьогодні. Вже четвертий головний бухгалтер за каденції Сосновської, подала заяву на звільнення. Очевидно збагнула, що сидіти в одній камері з божевільною – небезпечно. Напередодні звільнилось ще декілька співробітників бухгалтерії і почався колапс. Гарантовані кожному із нас Конституцією і колективним договором своєчасне нарахування і належна виплата заробітної плати, стали недосяжною розкішшю. Профспілка музею завалена заявами-скаргами про несвоєчасне або неправильне нарахування заробітної плати, відпускних, лікарняних. Все як в сумних 90-х. Але ж надворі 2018 рік і «європейського рівня розвитку» музей (з передвиборної програми Сосновської). Але говорити вміють усі (Сосновська відзначається особливим талантом), а реалізовувати сказане – одиниці.
Тут пригадується одна не така вже й давня історія. Влаштувалась до музею на посаду бухгалтера жінка і вже через день написала заяву на звільнення. Навіть з нашою плинністю кадрів це був рекорд. Всі подумали, що щось трапилось. А недавно один чоловік переповів, як його мама влаштувалась на роботу до НМІУ і в перший же день її викликала директорка, вона не соромлячись почала розповідати про чорну бухгалтерію музею. А коли їй дуже скромно вказали, що це незаконно, головна очільниця провідного освітнього і наукового закладу країни відповіла: «Не хвилюйтесь – про це ж ніхто не знає!».
Тому користуючись нагодую просимо терміново подавати свої резюме спеціалістам з перекачування бюджетних коштів до приватних кишень, бо може тоді усе якось «стабілізується» і з’явиться людина, яка зможе ще й нарахувати зарплату.

Патріоти НМІУ

і