Територіальна цілісність України була порушена, але війни з агресором не оголошено

Україна – найбільша світова проблема, бо саме на ній зав’язані правові механізми регулювання міжнародної безпеки. Позбавляючи нас ядерної зброї сильні Світу гарантували нам територіальну цілісність. Не забезпечивши тієї територіальної цілісності, Світ не матиме аргументів на заборону нерозповсюдження ядерної зброї.
Територіальна цілісність України, фактично, була порушена, але війни з агресором не оголошено, то й світ мусить сприймати цю фактичну російську агресію як український внутрішній конфлікт. США та Великобританія зовсім не проти були б надати нам всіляку допомогу для відновлення територіальної цілісності у випадку зовнішньої агресії, а ось у випадку внутрішнього конфлікту якось не з руки.
Є ще одна проблема, яка ставить сильних Світу в патову ситуацію. Всі ж то добре розуміють, що українська влада повністю контролюється Кремлем.

Допомагаючи Україні передовою зброєю і технологіями, вони тим самим ризикують допомогти озброїтись і агресору, який має повний доступ до українських таємниць. Допомагати фінансово теж не надто ефективно, оскільки “українська влада” частково розікраде, а частково й використає ці фінанси для допомоги окупованим територіям у вигляді безплатної електроенергії та води, виплати пенсій мешканцям, щоб агресор міг з’економити кошти для ведення війни. Змінити владу в Україні теж не так то просто, оскільки політичне поле тут ретельно зачищене від незалежних осіб, а десяток найрейтинговіших політиків тим чи іншим чином заангажовані на Москву.
Зміна влади в Росії теж нічого не дасть, оскільки залежність українських політиків від Кремля нікуди не дінеться.
Саме на фоні всього цього відбуватиметься й зустріч Трампа з Путіним, де вони шукатимуть вихід, за яким і Вовк (Путін) має бути ситим, і Лев – Цар звірів (Трамп) – зберегти своє царське обличчя, і Коза (Україна) – цілою (ну, можливо, дещо обскубаною, але так, щоб виглядала цілою).

Іван Макар

і